Over mij

Julie Rosebud is de verzamelnaam voor al het werk van Julia Roeselers.

Ik ben een autodidact documentairemaker en beeldend kunstenaar in een. Liefst maak ik documentaires over schurende maatschappelijke onderwerpen en probeer bij het verbeelden dan multidisciplinair te werken. Zo maakte ik een film in samenwerking met dichter des vaderlands Babs Gons waarbij haar prachtige spoken word de film begeleide. Ook werkte ik eerder met animatie in documentaire en ben ik momenteel bezig met een film waarbij poppenspel een rol gaat spelen. Daarvoor regisseur ik de documentaire, maak eigenhandig de poppen van klei en werk in samenwerking met striptekenaar en filmmaker Guido van Driel aan het decor.
Daarnaast maak ik stripachtige illustraties zowel vrij werk als posters, flyers voor laagdrempelige, culturele en buurtwerk-gerelateerde initiatieven. Ook maak ik illustraties bij artikelen voor feministisch magazine Lover en ontwerp ik zo nu en dan een geboortekaartje.

Op freelance basis heb ik o.a samengewerkt met NEMO, Nederlands Openluchtmuseum, Naturalis Biodiversity Centre, BNN VARA, Stichting WOON!, FNV Bondgenoten, ASEED Europe, TIE Netherlands, STEIM, TOEVAL GEZOCHT en Viewpoint Productions.

Naast een Bachelor in Taal & Cultuurstudies,  een Master in Filmgeschiedenis en een Master in Cult Film heb ik de Camjo(camerajournalist)opleiding afgerond bij Open Studio in Amsterdam en de cursus ‘Documentaire’ bij het TV-College in Hilversum.

Geef een antwoord