Over Julie Rosebud

Julie RosebudJulie Rosebud is de verzamelnaam voor al het werk van Julia Roeselers.

Zij maakt documentaires, videoreportages en illustraties. Ook heeft zij jarenlange ervaring met communicatie, educatie, research en meer binnen de  (Documentaire en Arthouse) filmbranche en culturele sector.

Zij heeft onder andere gewerkt voor Cinemien Film en Videodistributie, Zina, De Balie, AllAboutUs FilmFactory, Cultureel Centrum Mezrab en IJburg Foto Filmfestival.

Op freelance basis heeft zij samengewerkt met Tijdschrift Lover, Huurdersvereniging Oost, Wijksteunpunt Wonen, FNV Bondgenoten, ASEED Europe, Youth European Film Forum,  Defend Job Philippines, TIE Netherlands, STEIM, Dusk TV, Stripkrant-Oost/West/Noord, Stad Amsterdam en Viewpoint Productions.

Naast een Bachelor in Taal & Cultuurstudies,  een Master in Filmgeschiedenis en een Master in Cult Film heeft Julia de Camjo(camerajournalist)opleiding afgerond bij Open Studio in Amsterdam en de opleiding ‘Documentaire’ bij het TV-College in Hilversum.

Julia’s eerste lange documentaire ‘Als ik je zie dan groet ik je.’, in samenwerking met Viewpoint Productions en KRO-NCRV is te zien op NPO-gemist. Op dit moment wordt er weer gewerkt aan een nieuwe documentaire.

 

 

Geef een reactie