Makers in Beeld

De afgelopen maanden heb ik gewerkt aan een bijzonder project voor het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem (NOM). Voor een tentoonstelling over hedendaagse ambachten en hun toekomst, mocht ik zes makers in beeld brengen. De filmportretten zijn, als het museum weer open mag, te zien in de Lakenhal in het NOM. Bij elke film zijn er ook objecten van de makers te zien. Het geheel vormt een bijzondere choreografie van beeld en geluid. Ik ben blij met en super trots op het eindresultaat!

Onderstaande foto’s werden gemaakt door: Mike Bink

Ambachten

Momenteel werk ik aan een aantal videoportretten van diverse ambachtsmensen door het gehele land, in opdracht van het Nederlands Openluchtmuseum. Binnenkort meer over waar, wanneer en hoe je dit werk kunt gaan bekijken.

Mijn nieuwe docu in premiere: Je mag altijd bij me komen

Mijn nieuwste documentaire maakte ik in samenwerking met Viewpoint Productions en KRO-NCRV. Deze werd uitgezonden op dinsdag 3 oktober om 22:55 op NPO 2

Je mag altijd bij me komen gaat over kansenongelijkheid in het onderwijs. We zien een basisschool in Gent waar ze het fantastisch doen. Een jaar lang volgde ik Nezhlya in haar missie om alle kinderen mee te laten tellen, hun ouders te emanciperen en bij school te betrekken. We zien haar in haar rol als onmisbaar vertrouwenspersoon en komen zo bij een aantal gezinnen over de vloer.

Kijk de documentaire terug op:

https://www.npo.nl/2doc-je-mag-altijd-bij-me-komen/03-10-2017/KN_1694025

Toverberg